На ринку телекому компанія GigaTrans успішно працює вже 12 років. Більше 800 км власної інфраструктури, технічна база згідно вимог сертифікацій ISO 27001 та КСЗІ, техмайданчики в Варшаві в дата-центрі LIM. Зовнішні аплінки та IР-ємності операторів Західної Європи і Північної Америки гарантують високий рівень сервісу і якості послуг української компанії.

Спецпроект «Моя робота - телеком» розповість про те, хто стоїть за високою швидкістю підключення інтернету, надійністю і стабільністю каналів зв'язку. Наша перша героїня - Марія Берило, керівник проектного відділу телеком-оператора GigaTrans. Марія розповіла про щоденні завдання, професійні виклики, телеком-сім'ю, як бути екстравертом за розкладом, зберігати внутрішній позитив в будь-якій ситуації і чому в її роботі складно бути перфекціоністом. 

Про шлях в професію

Технічна сфера була завжди мені ближче: я закінчила математичний клас, любила креслення і нарисну геометрію. Під час довузівської підготовки вступила на факультет електроніки в КПІ, але вивчати властивості електрики мені було складно. Особливо важко давалася теорія електричних ланцюгів. Я вирішила переводитися.

В Національний університет харчових технологій, де я і отримала вищу освіту, вступила випадково. Допомагала складати іспити подрузі, а в підсумку несподівано для себе опинилася в рядах зарахованих до навчання на факультет механіки. Спеціальність - «Обладнання харчової і переробної промисловості», спеціалізація - «Бродильне обладнання». Механіка для мене простіше, тут все зрозуміло і відчутно.


Після випуску я почала працювати в компанії «ГРИС-Телеком». Тоді вони впроваджували геоінформаційну систему, в якій фіксувалися всі кабелі і мережі «Укртелекому». Так я познайомилася з тим, що таке телекомунікаційні мережі, прокладка кабелю в кабельній каналізації, вивчила види кабелю, муфт та обладнання.

Після такого досвіду мій професійний вектор міг бути тільки один - телекомунікації, а саме проектування. Я перейшла в іншу компанію і почала свою кар'єру з позиції фахівця лінійного обліку (ведення технічних умов та проектування). Але мені не хотілося залишатися тільки в рамках своєї посади, тому активно вивчала організаційні питання, документацію і т.д. Завдяки цьому я спочатку стала інженером відділу будівництва, а потім і керівником.

Це був складний період: великий колектив до 15 осіб (в основному - проектувальники, інженери будівництва ЛКС і вузлів зв'язку, бригада-лабораторія ВОЛЗ), будівельні підрядні організації і величезний стрес. Доводилося постійно змушувати підрядників якісно і, головне, вчасно виконувати свою роботу.

Коли я перейшла в GigaTrans, мені стало набагато спокійніше: очолюю проектний відділ, за мною «стоїть» керівник будівельного відділу, за яким, як за кам'яною стіною. Хоч я і працюю в чоловічому колективі з 12 чоловік і вирішую безліч складних завдань - все одно відчуваю себе жінкою, у якої є бажання розвиватися і розвивати проекти компанії.

Про щоденні завдання

Як керівник проектного відділу я займаюся організаційною роботою. Ми розробляємо проекти будівництва лінійно-кабельних споруд, обстежуємо об'єкти, де будемо будувати мережі, готуємо документацію для отримання технічних умов проектування, дозволів на роботи, а також на розміщення обладнання в каналізації і будівлях. Крім того, на нашому відділі - узгодження проектів з власниками будівель і укладення договорів, створення проектів на основі отриманої інформації, ведення документообігу, а також лінійного обліку побудованих мереж.

Крім того, я допомагаю організовувати роботу кабельної бригади і лабораторії ВОЛЗ, які безпосередньо займаються будівництвом мереж і монтажем обладнання. Моє завдання - документальний супровід: підготовка схем прокладки кабелю і всіх супутніх документів для бригади, оформлення нарядів-допусків на роботи в каналізації в «Укртелекомі».


У відділі ми ведемо облік схем зварювання волокон та побудованих трас, зазначених на карті міста. На вимогу клієнта ми надаємо схему проходження волокон по трасі. Найчастіше так відбувається, коли мова йде про прокладання резервних каналів. Одне з наших досягнень, яке варто відзначити, - створення електронної бази всіх документів і проектів, пов'язаних з будівництвом.

Великий плюс нашої організаційної структури в тому, що ми всі - взаємозамінні. На більш ранніх етапах розвитку компанії проектувальників було менше, і доводилося бути універсальними фахівцями. За цю взаємозамінність я окремо вдячна своїм колегам: коли я у відпустці, мені ніхто не дзвонить, можна по-справжньому відпочити від роботи. Наприклад, в попередніх компаніях в перший день відпустки вже до обіду в мене міг розрядитися телефон через постійні дзвінки.

Про ключові навики

Спеціаліст нашого відділу повинен вміти працювати з програмами для проектування на кшталт AutoCAD, уявляти, як будується оптична мережа, знати, яке обладнання слід використовувати, види і марки кабелю, оптичних муфт, кінцевого обладнання.
Важливо швидко вчитися, щоб працювати з новими програмами, що важливо при обліку мереж в геоінформаційній системі та використанні CRM-системи.

Особистісні якості теж важливі. Позитивне мислення, стійкість до стресу і конфліктів, наполегливість, впертість - дуже знадобляться в ситуаціях, коли тобі ніхто не йде назустріч.


У нас складно бути перфекціоністом. Така людина навряд чи зможе адекватно і швидко зреагувати на бюрократичні перешкоди або форс-мажорні ситуації. А проблема може виникнути раптово на будь-якому етапі проекту. Якраз той рідкісний випадок, коли мені довелося затриматися на роботі, був пов'язаний з тим, що хтось підпалив один з телефонних колодязів і пошкодив кабель. До речі, наша бригада дуже швидко відновила пошкодження на магістралі і навіть потрапила в новини.

Про роботу з клієнтами

Наш відділ майже не взаємодіє з клієнтами. З замовниками послуг спілкується менеджер або інженер, який займається передпроектними дослідженнями і визначає технічну можливість включення на об'єкті будівництва. Ми ж частіше вирішуємо питання з тими, хто стоїть на шляху реалізації проекту. Нерідко доводиться пояснювати клієнтам, що через складнощі отримання дозвільних документів ми не можемо реалізувати проект в найкоротші терміни. А час - основна «біль» тих, хто до нас звертається.

Також для замовників послуг зв'язку важлива швидкість і стабільність. Для цього ми в деяких випадках пропонуємо клієнту резервну лінію зв'язку, яка прокладається по іншому маршруту. Так ми страхуємо від випадкового пошкодження кабельних ліній будівельниками або представниками комунальних служб.

Про жінку в чоловічому колективі

З точки зору психологічного спокою робота в чоловічому колективі - ідеальна. З чоловіками можна поговорити прямо, ніяких пліток і чвар. До того ж, якщо ставитися до кожного адекватно, грунтуючись тільки на тому, що і як він робить, то гендерна різниця в роботі зникає.

«Мої» чоловіки завжди піклуються про мене, особливо кабельники. Вони дуже важко працюють - в кабельній каналізації або прокладають повітряну лінію зв'язку. Ставлюся до них з великим розумінням. І мені відповідають взаємністю.


Раніше керувати чоловіками у відділі мені було складно, так як я люблю і вмію виконувати багато завдань сама. Зараз менеджмент мені вдається легше: з одного боку, я навчилася розподіляти завдання, з іншого - є мій керівник, який завжди допоможе.

Іноді, звичайно, складно вести технічні переговори через те, що я жінка. Але найчастіше саме це і рятує: чоловіки розслабляються в бесіді, коли бачать моє професійне розуміння ситуації, і швидше вирішують спірні питання.

Про задоволення та підтримку

У нас існує взаємопідтримка на рівні технічних відділів. Наприклад, ми з колегами завжди один одного підтримуємо при роботі з монополістами: ділимося особистими лайфхаками, які спрацювали в тій чи іншій ситуації. Часто, щоб знову бути в строю, досить просто вислухати один одного.

Великий плюс у моїй роботі - то, що у нас власна кабельна бригада і лабораторія ВОЛЗ. Це впливає і на якість, і на швидкість реалізації. Якщо будує підрядна організація - кабель можуть затягнути не по проекту, а зміни за підсумками прокладки можуть не переузгодити. Також підрядників необхідно змушувати працювати, витягати з них інформацію, документи і виконавчі схеми. Це тільки вимотує і не дає переключитися. А наша бригада працює злагоджено - я дійсно отримую задоволення від роботи.

Про складне простими словами

«Я малюю красиві схеми з трубами під землею і в будинках, щоб у всіх був інтернет», - так би я описала свою роботу малюкові. Додала б ще, що борюся з тим, хто володіє печерами під землею і не дозволяє прокладати там труби. Як інакше пояснити дитині слово «монополіст»?
До речі, своїй 12-річній доньці я можу розповідати про свою роботу із складними термінами - вона йде по моїм стопам, у неї технічний склад розуму.

Про робочий графік

Мій робочий день починається о 8:00, але завжди приходжу раніше. Я - жайворонок: вранці краще думаю і працюю, а до вечора на складні рішення немає сил. Та й зранку до приходу керівника мені хочеться в неспішному режимі налаштуватися на роботу за чашкою кави. До того ж, іноді потрібно доробити складний або терміновий проект.

З командою ми завжди починаємо з розподілу завдань, готуємо всі необхідні документи і схеми для виконання робіт і обстежень на день. Частину дня я проводжу на виїздах: вони можуть бути як вранці, так і ввечері, в залежності від того, по яким годинам відбувається прийом у різних державних компаній.


Закінчую роботу о 17:00. У мене майже не буває випадків, щоб я затримувалася. При цьому всі питання, які виникають після закінчення робочого дня, зі мною можна вирішити по телефону. Додому роботу не беру. Віддаю перевагу проводити цей час з чоловіком, донькою, друзями. Вважаю, що ті, хто працюють в неробочий час, недостатньо викладаються днем.

Незважаючи на навантаження, мені нескладно перемикатися в режим «дім». Роблю це буквально одним помахом. Раніше я погано спала, переживала за проекти. Зараз, подорослішавши, розумію, що мій пріоритет - родина.

Про стрес, бюрократію та рішення проблем

Найскладніше для мене - бюрократія при роботі з монополістами ринку. Це тривалий процес з безліччю особистих зустрічей, оформленням вручну великої кількості різних документів, хоча все можна перевести в електронний формат і вирішити поштою. Кожен етап узгодження, яких чимало, - зустрічає потужний опір і небажання йти назустріч.

Стресу в роботі досить: часто доводиться витримувати безліч відмов на допуски в будівлі, каналізацію, кабельні колектори і займатися нестандартним рішенням проблем. Наприклад, коли потрібно терміново відновити каналізацію після пролому. Або бригаді кабельників з усіма дозвільними документами можуть заборонити роботи в каналізації через невдале її розміщення - наприклад, під будівлею СБУ або Управління держохорони. Ми намагаємося швидко вирішувати проблеми, але через це завжди трохи на взводі.

Про знання і телеком-сім'ю

Якщо необхідно знайти нестандартне професійне рішення, то я читаю спеціалізовану літературу в інтернеті або шукаю відповіді на форумах. Якщо не знаходжу - йду до практиків. На щастя, наш телеком - одна велика сім'я. Я можу звернутися за роз'ясненням навіть до проектувальників з інших телеком-компаній. Якщо менеджери можуть конкурувати між собою, то проектувальники і будівельники завжди відкриті і готові допомогти один одному.

Про зміни в технічній сфері

У моїй групі в інституті разом зі мною вчилися всього п'ять дівчат. Решта 25 осіб - хлопці. Не домовляючись, троє з нас виявилися в сфері телекому: я - в GigaTrans, друга дівчина - головний інженер проектів в інший телеком-компанії, третя - працювала в телеком-компанії в сфері продажів, хоча нещодавно заснувала свій бізнес.

Зараз технічна сфера - одна з найбільш популярних для працевлаштування, вона динамічно розвивається. Серед «технарів» однозначно стало більше жінок, хоча ще два роки тому навіть у відділі менеджерів працювали в основному чоловіки.

Про те, як змінюється навколишня дійсність, можна визначити навіть по дітях. Коли я вчилася, в математичних класах було дуже мало дівчат. А зараз, наприклад, в ліцеї моєї дочки дівчинки сміливо обирають «чоловічі» заняття.

Про екстраверта за розкладом

Я інтроверт, і люблю усамітнитися. Але в телекомунікації доводиться бути відкритою, наполегливою, щодня спілкуватися з великою кількістю людей. Загалом, бути екстравертом. Тимчасово, до 17:00, але все ж екстравертом.

Звичайно, з роками стає все легше. Прийшов досвід і стресостійкість. Переживаю через складні професійні ситуації, але навчилася чітко розділяти мої внутрішні хвилювання і робочі моменти, які потрібно залишати тільки в офісі.


Про мотивацію та продуктивність

Можливість спокійно відпочити після робочого дня, вміння легко переключатися, розвинена стресостійкість і величезна підтримка колективу - те, що допомагає мені бути продуктивною.

Крім того, мене тримають в тонусі робочі виїзди для висновків договорів і отримання дозволів. Ніколи «розкисати». Рух і читання книг - ось, що дозволяє мені завжди залишатися позитивною.

Про улюблені книги

Люблю художню літературу, особливо фантастику. З того, що недавно прочитала: «Квіти для Елджернона» Деніела Киза, «Залізна п'ята» Джека Лондона, знову ПЕРЕЧИТАНА «Брат Кадфаель» Елліс Пітерс. Зараз читаю «Голос монстра» Патріка Несса - підліткова література, але через проблематики її складно читати навіть дорослим. За сюжетом хлопчик бореться з кошмарами, які мучать його в зв'язку з хворобою матері - невиліковним раком. Ще дуже люблю Террі Пратчетта за його здатність з гумором підходити до серйозних тем.

До речі, знаходити внутрішню гармонію я частково навчилася у книжкового героя - брата Кадфаеля. Це мандрівний військовий, який став ченцем. Сама книга - детектив, де на тлі історичних подій середньовічної Англії головний герой розслідує злочини. Міркування ченця і його стиль занурення в суть справи навчили мене спокою і об'єктивного підходу до різних ситуацій.

Про те, що допомагає мені творити

Я вчуся малювати! Спочатку була тільки пастель, зараз вже практикуюся в роботі з маслом. Цікаво, що почала малювати випадково, граючись з дітьми. Трохи пізніше познайомилася з художником, який підказав мені деякі технічні прийоми, і я стала більш впевненою в цій справі.

У мене своя техніка - малюю маслом, ніби пастеллю. Розтираю масло, тру руками. Основні сюжети? Люблю міські пейзажі - вулиці, парки, будинки. А ще нічне море. Але поки що моїх вмінь вистачає тільки на перемальовування. До речі, почала практикуватися з олівцем: зараз можу створювати портрети, які дуже схожі на реальних людей.

Малюючи, я заспокоююся і відключаюся від усього. Завдяки своєму хобі і до роботи я підходжу, як художник. Тепер свої проекти для клієнтів я не «креслю», а - «малюю».


Текст: Олена Колесник

Фото: Мар'яна Явлошевіч, Поліна Забіжко


Написати нам

Від 2 до 500 симв.