Кількість DDoS-атак зросла на 46% у порівнянні з аналогічним періодом торік (перше півріччя 2023), повідомляє Gcore Radar.

У порівнянні з даними за друге півріччя 2023 року зростання становить 34%.

Які галузі зазнають найбільше атак?



Ігрова індустрія продовжує бути найбільш атакованою

Ігрова індустрія залишається головною ціллю DDoS-атак, і її частка зросла до 49%, порівняно з 46% роком раніше. Багато ігор покладаються на постійну взаємодію гравців для монетизації через внутрішньо ігрові покупки або підписки. Прості атаки безпосередньо впливають на дохід, що робить галузь привабливою мішенню для DDoS-атак.

Зростання атак на технологічну індустрію

Найбільшого зростання атак зазнала технологічна індустрія Якщо торік частка атак на технологічну індустрію становила 7%, то в першому півріччі 2024 року вже 15%. Технологічні провайдери розміщують критично важливу інфраструктуру для бізнесів, включно з серверами, сховищами даних та мережевими ресурсами. Порушення цих послуг може суттєво вплинути на численні організації, що на них покладаються. Це робить технологічних провайдерів дедалі привабливішою ціллю для нападників, які прагнуть викликати масштабні збої.

Інші індустрії, що зазнали значних атак, — це фінансові послуги (12%), телекомунікації (10%) та електронна комерція (7%).

Звідки походять найбільші DDoS-атаки?

Тривалість атак

Максимальна тривалість атаки, зареєстрована у першому півріччі  2024 року — 16 годин, але більшість атак тривають менше ніж 10 хвилин, що, однак, не зменшує їхню руйнівну силу. Навіть короткі атаки можуть завдати значної шкоди користувацькому досвіду та репутації бренду.


Нагадаємо, раніше ми розповідали як захиститися від DDoS-атак.


Написати нам

Від 2 до 500 симв.