У сучасному світі інформація це найбільш цінний і важливий ресурс. Вона включає в себе дані про наш бізнес, контактну інформацію про партнерів, програмне забезпечення та багато іншого. Тому цілком зрозумілий той факт, що багато власників бізнесу вкладають значні інвестиції з метою забезпечення збереження інформації та захисту від несанкціонованого доступу.

З розвитком технологій, на сьогоднішній день, на ринку існує безліч варіантів захисту даних: використання фаєрвола, захист від DDoS - атак, URL- фільтрація.

Так само один з них - темне волокно. Давайте для початку розберемося, що означає цей термін і чим він відрізняється від оптоволокна.

Темне волокно - волокно, при прокладанні якого не здійснюється підключення до активного обладнання з боку телеком-оператора. У разі використання «dark fiber» дані не передаються за допомогою світлового імпульсу і саме через це волокна отримали назву «темні».


Компанія GigaTrans пропонує послугу оренди темного волокна для різних рішень вашого бізнесу. У чому ж полягає перевага даного рішення ми розглянемо далі.

1. Високий рівень захисту даних

Оренда темного волокна - краще рішення від несанкціонованого перехоплення даних. На «dark fiber» відсутні бірки, в зв'язку з цим визначити, яке саме волокно використовується досить складно. У разі фіксування факту стороннього доступу, втручання оперативно усувається групою фахівців, адже технічна підтримка професіоналів здійснюється 24 години на добу.

2. Максимальна ширина каналу передачі даних

Одне з найбільш важливих переваг темного волокна полягає в необмеженості швидкості (досягає 100 Гбіт/с). Даний сервіс дозволяє встановити індивідуальну швидкість обміну даними в залежності від потреб клієнта.

3. Відсутність залежності між оплатою і пропускною здатністю

У разі оренди темного волокна, клієнтом щомісяця здійснюється фіксована плата за надані послуги, при цьому перехід на іншу швидкість не регулюється оператором.

4. Захист від перебоїв на каналах L2

Вище ми вже згадували про те, що в процесі прокладанні темної оптики відсутнє підключення до активного обладнання з боку телеком-оператора. Виходячи з цього, можна стверджувати про наступну перевагу - відсутність залежності роботи каналу від перебоїв в системі енергоживлення.

5. Відмінна альтернатива побудови власних каналів зв'язку

Для багатьох клієнтів основними пріоритетами в процесі встановлення каналу зв'язку є якість і доступність ціни. Вибір послуги оренди темної оптики - це відмінна альтернатива для компаній, у яких відсутні власні канали передачі даних. Адже самостійна закладка каналу не тільки трудомістка процедура, але й дорога.

Темне волокно - це ідеальний варіант інвестування в ваш бізнес. Замовляйте послугу побудови каналів передачі даних за допомогою темного волокна  від фахівців телеком-оператора GigaTrans за тел. 044 591 18 18 або на сайті компанії і будьте впевнені в захищеності вашої інформації.



Написати нам

Від 2 до 500 симв.