Телеком-оператор GigaTrans представив технологію інтелектуального керування мережею SD-WAN as a service. Презентацію провела комерційний директор GigaTrans Марія Алексєєнко на конференції IT Infrastructure, Cloud&Security Summit 2021.


Сервіс дає можливість автоматизувати процес управління корпоративною мережею, встановити якісний зв'язок між офісами та оптимізувати витрати на утримання каналів передачі даних компанії.

“WAN-технології сьогодні не задовольняють потреби бізнесу, а їхній функціонал не дозволяє вирішити завдання IT-компаній. Це пов'язано з високими витратами, складністю в експлуатації, недостатньою пропускною здатністю, безпекою та багатьма іншими. Наприкінці 2020 року компанія Dell проводила дослідження і вже тоді 20% респондентів не влаштовували можливості мереж, а 46% — задоволені на середньому рівні,говорить Марія Алексєєнко. 

Технологія SD-WAN дозволяє зосередитись на пріоритетних завданнях для бізнесу, а базові інфраструктурні завдання віддати на аутсорс. Забезпечення SLA та постійного моніторингу мережі компанії стають завданням телеком-оператора. Бізнесу не потрібно розвивати власні в цьому компетенції та вкладати у це великі ресурси.

“Більшість робіт з побудови IT-інфраструктури бізнес сьогодні передає на аутсорс. Ми орендуємо канали передачі даних, сервери у комерційних дата-центрах, користуємося хмарними послугами — тобто сервісна модель для українського бізнесу вже давно стала звичною. І SD-WAN не повинен ставати винятком. Адже у світі вже 50% сервісів SD-WAN клієнти купують як послугу за сервісною моделлю”,додає Марія Алексєєнко.

SD-WAN as a service підійде як для компаній із простим підключенням до мережі, так і з розгалуженою, складною мережею офісів та філій.


Про компанію.

Національний телеком-оператор GigaTrans заснований у 2006 році та входить до групи компаній GIGAGROUP, в якій також присутній комерційний дата-центр GigaCenter, хмарний оператор GigaCloud і агентство з кібербезпеки GigaSafe.

Компанія працює більш ніж з тисячею клієнтів і має 150 партнерів в Україні. GigaTrans надає послуги з підключення до мережі Інтернет і організації каналів передачі даних для середнього та малого бізнесу, державних підприємств.

Написати нам

Від 2 до 500 симв.