Компанія GigaTrans впровадила послугу Захист інтернет-доступу нового покоління. Послуга дозволяє компаніям перейти на новий рівень захисту інтернет-трафіку та убезпечити корпоративні дані від дій зловмисників.

2020 рік побив всі рекорді по кількості викрадених даних. Адже за цей рік було скомпрометовано більше записів, ніж за попередні 15 років разом узятих (згідно з дослідженням компанії Canalys).

У 2020 році у світі було викрадено понад 101 більйон даних. Для порівняння у 2015 році ця цифра сягала 15, а у 2010 — 2. Якщо говорити про наші реалії, то головними цілями кібератак в Україні є сфера енергетики та персональні дані громадян. А тому попит на сервіси, що дозволяють забезпечити інформаційний захист бізнесу зростає. Саме з цією метою команда GigaTrans запустила сервіс "Захист інтернет-доступу нового покоління" — допомогти компаніям убезпечити конфіденційну інформацію.

“Все більше компаній починають думати про інформаційний захист бізнесу, проте не переходять до дій — каже комерційний директор групи компаній GIGAGROUP Марія Алєксєєнко. — Навіть тут спрацьовує правило 80/20. Корпоративні мережі близько 80% компаній сьогодні “вразливі” перед діями зловмисників. Сервіси захисту використовують ті, хто вже став “жертвою” хакерів, або для кого критичність онлайн-сервісів досить висока. І найменший збій системи чи витік даних призведе до значних збитків”.


Функціонал сервісу дозволяє створити надійний захист інформації компанії від витоку, зовнішніх атак та несанкціонованих дій хакерів. Послуга забезпечить:
  • безпечний доступ в інтернет-мережу;
  • систему фільтрації доступу до веб-ресурсів;
  • оперативне очищення шкідливого трафіку;
  • захист від шкідливих елементів програм та хакерської активності;
  • систему оповіщення про проникнення в мережу клієнта;
  • детальну аналітику щодо трафіку в компанії.
Послуга аналізує трафік компанії, знижуючи ймовірність появи витоку, атак та інших можливих дій зловмисників. Сервіс побудований на базі Next-Generation Firewall, в основі якого лежить використання технологій мережевого брандмауэра (фаєрвола) третього покоління. 

“Next-Generation Firewall — ніби інформаційний фільтр, через який проходить корпоративна інформація, — коментує Марія Алексєєнко. — Сервіс дозволяє аналізувати внутрішній та зовнішній трафік компанії та виявляти підозрілу передачу інформації. Обмін даними здійснюється через захищений вузол інтернет-провайдера, який “фільтрує” дані, блокуючи підозрілу та пропускає потрібну”.

Також частина функціоналу сервісу стає можливим завдяки системі виявлення та запобігання вторгнень IPS та IDS. У порівнянні з такими методами захисту як антивірус, фаєрволи та спам-фільтрами такі системи забезпечують більший рівень захисту. Оскільки за допомогою антивірус аналізує лише дані, спам-фільтри — листи, фаєрволи — IP-з'єднання. А IDS/IPS відстежує та аналізує дані і мережеву поведінку.



Написати нам

Від 2 до 500 симв.