У світі існує чотири основні види підключення до інтернету — мобільне, ADSL (телефонною лінією), пряме (провідне) та супутникове. Найнадійнішим і найкращим з них вважається пряме з'єднання комп'ютера користувача з провайдером звичайним мережевим кабелем. Такий інтернет — швидкий, стабільний, надійний та недорогий.

Однак не всі знають, що він буває різним. Розберемося, які види дротового інтернету підходять для офісів, яку швидкість з'єднання краще обирати і як її визначити.

Види корпоративного інтернету

Пряме підключення має кілька видів, але найголовніші та найпопулярніші з них: вита пара та оптоволоконний інтернет. Саме їх найчастіше використовують інтернет-провайдери Києва для корпоративного підключення. Чим це обґрунтовано та що означає?

Вита пара є однією або кількома парами ізольованих і скручених між собою проводів під пластиковою оболонкою. Технологія використовується ще й в USB. Вона дешева і легко встановлюється, тому популярніша при підключенні інтернету до офісів.

Оптоволоконний інтернет — найшвидкісніша технологія, швидше якої поки що не існує у світі. 


Саме вона прокладається дном морських і океанічних глибин, пов'язуючи інтернетом материки. Причина високої швидкості — відсутність ліміту на довжину каналів передачі, що дозволяє з'єднувати далекі один від одного об'єкти. Оптоволокно ще й надійніше, з ним користувачі отримують високий рівень захисту від перешкод.

Оптоволоконний інтернет зустрічається рідше витої пари, але GigaTrans має власну оптоволоконну мережу, що дозволяє надавати високоякісний інтернет для бізнесу.

Яку швидкість обрати для бізнесу

Оптимальна швидкість інтернету для офісів залежить від потреб компанії та кількості залученої у роботі техніки. Занадто низька швидкість спричиняє логічні проблеми у продуктивності, а надто висока — зайві витрати. Для стандартних офісів провайдери Києва пропонують такі співвідношення:

  • не більше 5 ПК — 50 Мб;
  • не більше 15 ПК — 140 Мб;
  • більше 15 ПК — 150 Мб та вище.

У деяких випадках швидкість та надійність інтернету прямо впливають на доходи бізнесу. Якщо у вашій команді мало людей, але компанія орієнтована на інтернет-маркетинг, медійні проєкти чи надання високотехнологічних послуг, варто обирати швидкість від 150 Мб. 

Зазвичай вона передбачає індивідуальне обговорення тарифу. Якщо для потреб компанії вам довелося встановити Wi-Fi, то слід подбати про його якість.

Визначення швидкості по спідтесту

Спідтест — найпростіший і найпопулярніший спосіб перевірки швидкості корпоративного інтернету. Його безкоштовно пропонують різні сервіси, наприклад “2IP.ua”. Програма сама аналізує швидкість передачі через канал і видає результати на монітор. Така перевірка може показувати різні дані вранці та ввечері, при цьому показники будуть правильними. Це пов'язано з тим, що вечорами люди повертаються додому з роботи та навантаження на мережу зростає. Ідентична ситуація може бути й у розпал робочого дня, якщо компанія не під'єднала інтернет для бізнесу до офісу.

Крім того, швидкість може змінюватися в залежності від швидкості сервера, роутера та кількості програм, що працюють на комп'ютері. У такому разі спідтест покаже показники завантаження, вивантаження, піку, середнього значення по мережі та пінгу. Але він — легке розв'язання проблеми. Якщо ж ви хочете розібратися в причинах низької швидкості глибоко, важливо також проаналізувати сам комп'ютер: чи не знаходиться процесор і оперативна пам'ять на піку свого використання, звірити, чи відповідає мережева карта пропускній здатності, що надається провайдером. Але головне — одиниця виміру швидкості. Якщо ви бачите, що швидкість, наприклад, від 100 Мбіт/с до 1 Гбіт/с, і саме така швидкість й має бути за вашим тарифом, — з інтернетом все гаразд. Але якщо вона менша і при цьому ваша мережа офісна, необхідно звернутися до вашого інтернет-провайдера для юридичних осіб або скористатися послугами нового.


Переваги інтернету від GigaTrans

Інтернет-провайдер для юридичних осіб GigaTrans забезпечує бізнес сервісом та підтримкою 24/7, високою швидкістю до 100 Гбіт/с та гарантує високий рівень послуг.

GigaTrans має власну оптоволоконну мережу та бригаду для будівництва індивідуальних волоконно-оптичних ліній зв'язку для найшвидшого з'єднання. Крім того, ми фіксуємо гарантію якості послуг та швидкості інтернету у договорі SLA. А завдяки включенню до міжнародної точки обміну трафіком DECIX у Франкфурті наші клієнти мають швидкий доступ до міжнародних сервісів. Наприклад, Amazon та Azure. Українські точки обміну трафіком UA-IX і GigaNet дозволяють нам гарантувати якісний інтернет всією країною.

Відеодзвінки, світові онлайн-ресурси, VPN та трансляція корпоративної реклами — GigaTrans надає швидкісний доступ до всіх можливостей інтернету. Вже понад 15 років компанія підключає інтернет до офісів для бізнесу, підбирає індивідуальні та оптимальні параметри. GigaTrans — національний телеком-оператор, який підключає послуги не лише у Києві, а в будь-якому іншому місті України та світу. Компанія під'єднає інтернет до вашого головного офісу та його філій, де б вони не знаходилися.

Написати нам

Від 2 до 500 симв.