Безперебійна робота онлайн-сервісів, швидкий обмін даними між філіями, побудова власної корпоративної мережі — неможливо без використання IT-сервісів. Для бізнесу важливо, щоб вони працювали 24/7. Згідно з дослідженням Cisco, для 88% опитаних компаній годинний простій сервісу, зазнає збитків у 300 тисяч доларів. Як уберегти свій бізнес від такого сценарію? Що допоможе працювати сервісам безперебійно, а каналам "не падати"?

У статті комерційний директор GigaTrans Марія Алексєєнко розповіла про 5 головних переваг інтелектуального управління мережею SD-WAN as a service.


Інтелектуальне керування мережею клієнта

Головна перевага SD-WAN — управління мережею компанії на програмному рівні. Що це означає?

IT-спеціалістам вашої компанії більше не доведеться вручну збирати дані з кожного маршрутизатора або змінювати їх налаштування. Сервіс самостійно відстежує роботу каналів і у разі падіння трафіку на одному автоматично перекине його на резервний, — каже Марія. І найголовніше, що така заміна відбувається невідчутно для клієнта.

Оптимізація затрат бізнесу: перехід з CAPEX в OPEX

SD-WAN дозволяє компанії мінімізувати кількість мережевого обладнання у філіях та офісах і керувати мережею з єдиного зручного місця.


Контроль та покращення якості роботи онлайн-сервісів

IT-фахівцям важливо не лише бачити, що всі канали зв'язку працюють, а й розуміти причину нестабільної роботи окремих програм. В ідеалі, така інформація має виводитись у динаміці. Так легко зрозуміти, у який період став просідати конкретний сервіс і чому це сталося.

"Повну картину" про роботу мережі надає SD-WAN as a service завдяки функції аналітики. Ви заздалегідь дізнаєтеся про те, який сервіс і коли став "просідати" та усуваєте проблему ще до того, як вона стане відчутною для клієнта.

Спрощення управління мережами філій

Бізнес зростає, а разом із ним збільшується кількість філій та офісів. У такому разі керування великою кількістю “точок” стає нелегким завданням для IT-фахівця.

Наприклад, ваша компанія складається з центрального офісу, кількох віддалених філій та відділеннями в інших містах. Для з'єднання всіх об'єктів потрібно встановити WAN-роутер на кожну точку. За підсумками вам знадобиться багато мережного обладнання, додаткова допомога регіональних провайдерів та час ваших фахівців.


Крім того, процес встановлення технології простий, що "грає на руку" при підключенні віддалених точок. Адже там може не бути власного IT-фахівця. Будь-який співробітник зможе встановити “коробку”, під’єднавши один кабель до порту 1, інший – до порту 2. Подальший контроль трафіку виконує оркестратор в офісі постачальника сервісу. Через нього розсилаються налаштування іншим пристроям та аналізуються завантаження каналів зв'язку, підбираючи оптимальний баланс між ними.

Єдина політика безпеки

Сервіс дозволяє вирішити ще одну важливу функцію — забезпечити безпеку передачі даних.

Це стає можливим завдяки такому додатковому рішенню як Secure SD-WAN, який побудований на базі міжмережевого екрана наступного покоління (NGFW). Серед його функціоналу: система запобігання вторгненням (IPS), веб-фільтр та захист від шкідливих програм. Рішення на базі NGFW об'єднує кілька з'єднань WAN в єдиний захищений канал і забезпечує безпечну передачу інформації, завдяки шифруванню даних.

Інформація бізнесу захищена, канали зв'язку працюють стабільно, а ви можете зосередитися на основних завданнях бізнесу.

Раніше ми розповідали про основні характеристики та принципи роботи SD-WAN.



Текст: Мухіна Марія

Написати нам

Від 2 до 500 симв.