Для сфери медіа важливо мати надійний канал передачі даних між телевежею і головним офісом каналу, для сектора послуг - зв'язаність між основними філіями, для рітейлу - комунікація між усіма роздрібними точками. І для вирішення цих завдань сьогодні недостатньо використовувати тільки мережу Інтернет. Обмін даними в компанії повинен бути оперативним, безпечним і недоступним для несанкціонованого доступу. Ідеальним рішенням даного питання стануть канали передачі даних.

Що таке канал передачі даних?

Канал передачі даних - засіб для двостороннього обміну даними, який здійснюється завдяки лініям зв'язку і апаратури для приймання та передачі інформації. Тобто головне завдання каналу передачі даних полягає у з'єднанні джерела і приймача інформації.


Які види каналів передачі даних існують?

Виходячи з фізичного середовища передачі інформації, канали зв'язку можна розділити на кілька видів:
  • провідні канали зв'язку (для передачі сигналу в даному випадку використовується кабель типу «вита пара», коаксіальні, а також оптоволоконні кабелі);
  • бездротові (передача інформації за допомогою радіоканалів наземного або супутникового зв'язку).
Бездротові канали передачі даних утворюються за допомогою передавача і приймача радіохвиль і відносяться безпосередньо до бездротової технології передачі даних.

Мідні канали зв'язку передають як правило телефонні, телеграфні сигнали, а також такі лінії використовують для передачі комп'ютерних даних. Сьогодні такий вид передачі інформації вже не справляється з вирішенням багатьох завдань (через низьку швидкість і слабку захищеність від перешкод) і вони активно витісняються кабельними.

При побудові сучасних кабельних каналів передачі даних використовують три типи кабелів: вита пара, коаксіальний і оптоволоконний кабель.

Вита пара являє собою скручену пару або кілька пар мідних проводів, які поміщають в екрановану оболонку. Виділяють два основних види: неекранована кручена пара UTP і екранована кручена пара STP. Перевага такого кабелю полягає в простоті монтажу і досить дешевій ціні. Але використовувати його можливо на відстані не більше декількох сотень метрів (наприклад, середня довжина неекранованого кабелю досягає не більше 135 метрів), і він не гарантує захищеність від несанкціонованого доступу.

В основі коаксіального кабелю використовується мідний дріт, який, в свою чергу оточений шаром ізольованого матеріалу. Виділяють два типи коаксіального кабелю: тонкий (діаметром до 5 мм) і товстий (діаметром до 10 мм). Коаксіальний кабель більш складний в питанні монтажу, але при цьому має більше переваг. Він гарантує більш високу захищеність від несанкціонованого доступу, а допустима довжина лінії зв'язку вже досягає декількох кілометрів.

І нарешті оптоволоконний кабель - це кабель на основі волоконних світловодів, який призначений для передачі оптичних сигналів у вигляді фотонів. Головним елементом такого кабелю є прозоре скловолокно. Це абсолютної інший тип кабелю, адже інформація в ньому передається не електричним сигналом, а світловим на відстань до декількох десятків кілометрів. Головна перевага даного кабелю полягає в високому рівні захищеності і відсутності випромінювання. Тому даний вид кабелю гарантує не тільки високу швидкість передачі інформації, але і захист від несанкціонованого доступу. Саме такий вид кабелю використовують фахівці компанії GigaTrans в процесі організації каналів передачі даних для клієнтів.

Переваги каналів передачі даних для бізнесу

Канали передачі даних мають набагато більший функціонал і переваги в порівнянні з передачею інформації за допомогою мережі Інтернет:
  • висока швидкість передачі інформації (в незалежності від відстані або обсягу переданої інформації);
  • оптичні волокна досить універсальні і їх можна прокласти практично в будь-якій місцевості;
  • дані, які передаються за допомогою таких каналів передачі даних надійно захищені від несанкціонованого доступу;
  • відсутність обмеження в кілометражі (побудова мережі клієнта можна виконувати на різні дистанції);
  • несприйнятливість до електромагнітних хвиль і стійкість до підвищених температур та інших пошкоджень.

Реалізовані кейси клієнтів

Захищеність та швидкість передачі даних - одні з головних чинників ведення будь-якого бізнесу. Саме тому безліч клієнтів обирають послугу організації каналів передачі даних від телеком-оператора GigaTrans і ось чому:
«Працюємо з GigaTrans з початку 2017 року і використовуємо цілий комплекс сервісів. Це дуже зручно, коли компанія може надати послугу «під ключ». Замовнику не потрібно шукати окремих IT-провайдерів, щоб вирішити кожну свою задачу. Щоб забезпечити надійну і безпечну передачу даних в офіс, ми орендуємо оптичне волокно у телеком-провайдера GigaTrans»- генеральний директор KAN Development Гліб Мурованський.




«У компанії GigaTrans ми орендуємо два «темних» оптичних канала. Це дозволяє налагодити високошвидкісний зв'язок між нашими двома майданчиками і дата-центром провайдера із застосуванням тільки комутуючого устаткування. До того ж, це дає нам можливість розміщувати критичні дані в одному з дата-центрів ЄС, передаючи з високошвидкісного L2 каналу »- директор по IT та інноваціям компанії АГРОМАТ Віталій Світельський.



 «Ми звернулися до київських операторів з проханням дуже оперативно розгорнути інфраструктуру в столиці. Команда GigaTrans була практично єдиним підрядником, хто відгукнувся і мав відповідні можливості. Телеком-оператор GigaTrans надає нам в оренду канали L2 і канали з темним волокном. Також ми користуємося їх інтернет-послугами. Разом з цим партнером ми побудували мережу в Києві та передаємо контент по шифрованим каналам зв'язку нашим регіональним телеканалам» - директор IT-департаменту« Медіа Група Україна »Андрій Шостік.


У бізнесі важливо відчувати надійність. Замовляйте послугу організації каналів передачі даних від фахівців телеком-оператора GigaTrans по тел. 044 591 18 18 або на сайті компанії і будьте впевнені в швидкості і захищеності передачі даних вашої компанії.


Написати нам

Від 2 до 500 симв.