Ніхто не розповість краще про компанію, ніж її співробітники. Люди, які знаходяться по той бік сервісу і знають про команду все і навіть більше.

На честь 15-річчя GigaTrans ми вирішили написати, щось більше, ніж просто гарний матеріал. Ми поставили однакові запитання шести різним співробітникам: від інженера ВОЛЗ до комерційного директора і дізналися, що стоїть за брендом GigaTrans для кожного з них.

Олексій Рябченко — керівник відділу по роботі з операторами


Чим ти займаєшся в GigaTrans — опиши свій робочий день
Віддаю перевагу починати день з найскладніших завдань і чашечки зеленого чаю. Вирішив складну задачу і на душі відразу легше, а залишок робочого дня проходить швидше.

Перед нашим відділом стоїть багато завдань, але все ж 70% роботи нашої команди — спілкування. Співпрацюємо з відділом продажів, IT-департаментом і звичайно ж з нашими замовниками. Адже хороший діалог з клієнтом або партнером — вже половина успішного проєкту.

Як керівник відділу відчуваю на собі відповідальність за результат всієї команди. Тому завжди серйозно підходжу до кожного завдання. Наперед продумаю 2-3 варіанти підключення нового клієнта і виберу кращий. Адже знайти оптимальний шлях у вирішенні поставленого завдання — ключове завдання для мене.
Скільки років ти працюєш у телекомі
У телекомі я з 2006 року. Можна сказати "присвятив кращі роки свого життя", адже за плечима 15 років крутих кейсів і цікавих проєктів. А ось частиною GigaTrans став два роки тому.
Що тебе заряджає по життю і де черпаєш натхнення
У житті підзаряджаюся від близьких, друзів і захоплень.

Люблю природу і все, що з нею пов'язано. Вважаю, що немає нічого кращого, ніж подорож з рюкзаком або прогулянка на велосипеді. Це допомагає мені і думки "провітрити" і переключитися з робочих завдань. Не уявляю життя без гарних книг, смачної їжі та інших життєвих дрібниць. "Підзарядка" завжди поруч, її просто необхідно розглянути.
Без чого не проходить жоден твій день в GigaTrans
Спочатку подумав, що без зеленого чаю, але відповім інакше. Жоден мій день в GigaTrans не проходить без посмішки. Адже колектив у нас дуже веселий. І за два роки роботи в відділі у нас навіть з'явився свій гумор і жарти.
Розкажи про кращий проєкт або факап
Я ніколи не виділяв для себе кращий чи гірший кейс. Для мене кожен проєкт, запущений нашою командою — крутий, а всі наступні намагаємося виконувати ще краще. 


Що для тебе GigaTrans — опиши у 2-3 словах
У цьому питанні буду небагатослівний. GigaTrans для мене — маленька сім'я з великими можливостями та світлим майбутнім.
Улюблений фільм, виконавець, група, книга
Мені складно виділити щось одне, тому назву останнє, що запам'яталося. Мультфільм "Душа" — залишив приємний відбиток. Останнім часом знімають багато класних мультфільмів.

Говорячи про групу це скоріше "AnnenMayKantereit" — напрямок інді-рок.

А остання книга, яка змусила мене переосмислити цінності життя — "Друге життя Уве".

Марія Алєксєєнко — комерційний директор групи компаній GIGAGROUP


Чим ти займаєшся в GigaTrans — опиши свій робочий день
Кожний робочий ранок починається з гречаного чаю. Жартую.

Моя робота дуже зав'язана на спілкуванні з людьми: клієнтами, партнерами, співробітниками нашої компанії. Ми обговорюємо деталі проєктів, робочі моменти, ділимося успіхами — на все це потрібно величезна кількість енергії. Тому в робочі будні обов'язково виділяю годину-дві для себе: аналізую завдання, малюю схеми, ставлю нові цілі. Причому для фокусування на завданнях мені абсолютно не потрібна тиша.

Я виросла в багатодітній родині, де доводилося ділити кімнату на трьох: з братом і сестрою. І хочеш чи ні, ти вчишся робити завдання і відпочивати в будь-яких умовах: будь то спів сестри або ігри брата. Я виросла в "бойових умовах", тому тепер мені не страшний жоден openspace.
Скільки років ти працюєш у телекомі
У телекомі я вже давно. У листопаді 2002 року я влаштувалася в першу телеком-компанію, де продавала АТС, будувала СКС (структуровані кабельні системи) і займалася іншими цікавими проєктами. А з грудня 2005 року почала свою кар'єру в телеком-компанії сфери В2В. Тут вже для мене стали ближче сервіси підключення до інтернету, каналів передачі даних і т.д.

Частиною GigaTrans я стала більше півтора року тому. І всупереч такому великому телеком-досвіду за плечима кожен день відкриваю для себе щось нове, поповнюю свої знання. Мабуть, саме за це і люблю цю сферу.
Що тебе заряджає по життю і де черпаєш натхнення
Величезне джерело енергії — моя сім'я. Чоловік і діти — це моя опора і проведений час з ними наповнює мене на 120%. Але по життю я також кайфую від своєї роботи. Я люблю сферу IT і телекому, а кожен успішний проєкт з клієнтом ще раз доводить, що я в потрібному місці та в потрібний час.
Якщо не телеком, то що
Якщо у людини є хобі, якому вона віддана, на нього треба витрачати багато енергії. Будь то малювання картин або музика. Я кайфую від того, чим я займаюся і сміливо можу сказати, що моя робота — моє хобі. Але не буду лукавити, не тільки телекомом я живу. Дуже люблю подорожувати. І я не людина "матрацного настрою". У новій країні мені потрібно все побачити, познайомитися з традиціями, побродити по музеях, погуляти по атмосферним вуличкам.
Без чого не проходить жоден день в GigaTrans
Без гречаного чаю. Вже дуже я його люблю. Ну а якщо серйозно, то звичайно ж без зустрічей. Якщо подивитися на мій календар у Бітрікс, ви побачите, що його велика частина відзначена зустрічами. І напевно 80% свого робочого часу присвячую саме їм.
Розкажи про кращий проєкт або факап
Проєкти, які мені запам'ятаються ще попереду. Так у нас є перемоги і значущі результати всередині компанії. Є цифри, якими ми пишаємося. Наприклад, за 8 місяців 2021 року команда реалізувала на 70% більше продажів, ніж за весь 2020 рік. А попереду ще 3 місяці бізнес-сезону. Кожен реалізований кейс по-своєму значущий, але все ж кращі проєкти ще попереду.


Що для тебе GigaTrans — опиши у 2-3 словах

Для мене GigaTrans — це команда, свобода і фан. Круто, що при складності та нестандартності проєктів, все в компанії проходить легко. Цікаве спілкування, жарти, підтримка — те, чим наповнений кожен робочий день.

Як ти бачиш роль GigaTrans на телеком-ринку через 2-3 роки

Про GigaTrans вже говорять в сегменті В2В як про значного гравця. Наступна мета, щоб в глобальних телеком-дослідженнях поруч з рядком GigaTrans стояла своя частка ринку.

Улюблений фільм, виконавець, група, книга

Не уявляю своє життя без книг, особливо класики. Можу читати твори по 2-3 рази і завжди знаходити щось нове для себе.
 
У 16 років я прочитала книгу "Готель" Артура Хейлі. Надихнувшись тонкощами менеджменту, зрозуміла, що хочу йти в готельне господарство. Можна сказати книга визначила моє найближче життя на п'ять років. І попри те, що працюю не за фахом, економічна база, яку я отримала грає для мене важливу роль і сьогодні.

Руслан Осипов — керівник управління будівництва та експлуатації мереж


Чим ти займаєшся в GigaTrans — опиши свій робочий день

Мій ранок в офісі починається з чашки кави та перевірки моніторингу працездатності мережі. Якщо все добре і форс-мажорів не траплялося — працюємо за планом. А він у мене заготовлений завжди і завдання для команди розписані наперед. Робочі отримують завдання і матеріали, інженери — працюють з документацією і партнерськими організаціями, а проєктувальник занурений в схеми ВОЛЗ — так би мовити, створює шедеври в мистецтві телекомбудівництва.


Скільки років ти працюєш у телекомі

У телекомі я вже давно — 23 роки свого життя я віддав цій сфері. І дев'ять з них я працюю в GigaTrans.

Хоча, якби 25 років тому мені сказали, що я буду працювати в телекомі, не повірив би. За освітою я інженер-механік і зовсім не зв'язківець. У телеком мене затягнула випадковість. Зараз можу з упевненістю сказати, що вибір був правильним.

Без чого не проходить жоден твій день в GigaTrans

Без розбіжностей з колегами. Так ми велика сім'я і за стільки років разом навчилися йти на компроміси. Але кожен з нас — окрема особистість, фахівець з великим досвідом, тому без дискусій і розбіжностей робочі дні точно не обходяться.

Якщо не телеком, то що

Рок і все, що з ним пов'язано: сцена, радіо, журналістика та інше. Там, де людина в "косухе з хаером" — органічний елемент соціуму (посміхається).

Зізнатися, і в школі, і в інституті у мене була і косуха і довге волосся. До цього дня згадую записи від вчителів в щоденнику з проханням "підстрижіть сина". А в інституті навіть хотіли усунути від сесії через довгу шевелюру. І попри те, що волосся таки довелося зістригти, рок в моїй душі залишиться назавжди.

Розкажи про кращий проєкт або факап

Напевно найкращим проєктом вважаю побудову мережі "з нуля". Так склалося, що це було моїм завданням неодноразово. Схожа ситуація і з GigaTrans. Звичайно коли я прийшов, мережа вже була. Але багато в ній потрібно було модернізувати і масштабувати, чим я і зайнявся з командою.

"Нарощувати" таку мережу, "прокладати" кожен новий кілометр оптики, вкладати в неї рік за роком свої знання і досвід, а після отримати надійний і працюючий "IT-фундамент" компанії — найкращий кейс для мене в телекомі.

Що для тебе GigaTrans — опиши у 2-3 словах

Для мене GigaTrans — це одна із зон комфорту.

Улюблений фільм, виконавець, група, книга

У музиці мої уподобання досить різноманітні і широкі, якщо треба щось виділити особливо, нехай це буде Iron Maiden.
З серіалів — наприклад "Теорія великого вибуху".

Анна Мангасарян — менеджер з продажів


Чим ти займаєшся в GigaTrans — опиши свій робочий день

Люблю коли все йде за планом, тому мій робочий день починається з прописування завдань.

Скільки років ти працюєш у телекомі

Якщо віднести до телекому роботу в магазині з продажу мобільних телефонів, то приблизно 15 років. А в GigaTrans зовсім скоро відсвяткую свій перший ювілей — 5 років.

Що тебе заряджає по життю і де черпаєш натхнення

Музика — важлива частина мого життя. І якщо відчуваю, що мені необхідна підзарядка, відразу беруся за навушники і запускаю трек. Слухаю абсолютно різне — сети діджеїв, електронну музику, але мій особистий must have — класика року. У моменти, коли потрібно зосередитися, рок в вухах — те, що мені потрібно.

Особливе місце, в якому я черпаю натхнення — море. Я не вмію плавати, хоча все ж вірю, що в один день навчуся, швидше за все заради своїх майбутніх дітей. Але коли відчуваю, що енергія на нулі, все кидаю і їду до моря. Мене це наповнює. Завжди вірила, що вода здатна очистити від сумних думок.

Розкажи про кращий проєкт або факап

Я довгий час "грала" в тендери та у мене ніяк не виходило виграти. Пару раз все йшло до перемоги, але в кінці ти бачиш як в черговий раз змінюються цифри і розумієш — програла. І на початку 2021 року я виграла свій перший тендер. Мої емоції просто зашкалювали. Саме такі кейси вчать вірити в себе.

Ну і якщо говорити про факапи, то в пам'яті відразу спливає проєкт з одним замовником. Дуже довго ми вели переговори, уточнювали технічні деталі — здавалося, все йшло до угоди. Але, в один день клієнт попросив призначити йому іншого менеджера. Для мене це був удар, я дуже близько до серця прийняла ситуацію, намагалася зрозуміти, що не так зробила, сказала. Через час відпустила ситуацію, зрозумівши, що я не "стодолларовая купюра", щоб подобатися всім і пішла далі. Продовжила роботу, вела проєкти з іншими клієнтами. І через певний час, клієнт сам вийшов на зв'язок і в фіналі ми таки підписали з ним договір. Так що, часом, навіть історії факапів вчать нас ніколи не здаватися!

Що для тебе GigaTrans — опиши у 2-3 словах

Віра, можливість і дружба.

Улюблений фільм, виконавець, група, книга

Є фільм, який дуже сильно вразив мене — Богемська рапсодія. Я дивилася його три рази та кожен раз до мурах по тілу. У ньому ідеально все — музика, гра акторів, сенс, віра в себе і друзів, відданість своєму таланту. Думаю, готова переглянути його ще не один раз.

Якщо говорити про книжки, то це однозначно "Майстер і Маргарита" Михайла Булгакова. У ній є все: життя, Всесвіт, магія, темна і світла сторона людства.

Володимир Гаюк — інженер ВОЛЗ


Чим ти займаєшся в GigaTrans — опиши свій робочий день

Інженер ВОЛЗ — не найлегша професія для розуміння. Простими словами я займаюся будівництвом волоконних мереж: прокладаю кабелі над і під землею і з їх допомогою ми підключаємо клієнтів до мережі GigaTrans.

Робочий день складається з виїздів на об'єкти і завдань по будівництву мережі. Все виконуємо за заздалегідь складеним планом. Але бувають і позапланові завдання. Тому неважливо заварив ти смачну каву або тільки зібрався пообідати — надходить термінове завдання, ми оперативно сідаємо командою в машину і їдемо на об'єкт. 70% нашого робочого дня ми проводимо не в офісі. Стандартне місце роботи нашої команди — підземний світ, а саме кабельні каналізації.

Скільки років ти працюєш у телекомі

Влаштувався на роботу в GigaTrans у 2010 році. Жартома мене називають "телеком-динозавром" компанії, адже працюю тут вже більш як 11 років. А в цілому в телекомі я з 2005 року і всупереч такому великому терміну мені подобається те, чим я займаюся. Так що можу сказати, що перебуваю у своїй "телеком-тарілці".

Без чого не проходить жоден твій день в GigaTrans

Без виїздів, музики і карти обліку волокон.

Об'єкти розкидані по всьому місту, тому без чотириколісного друга нам не обійтися. Музика — це окремий важливий елемент. Завжди щось повинно грати на фоні та створювати атмосферу. Оскільки я за кермом, я і вирішую, що сьогодні в плейлисті. Ну а хлопцям доводиться розділяти мої музичні смаки (посміхається). Наприклад, вчора по дорозі на об'єкт слухали "КиШ", а до цього був день "Сектор газу".

Ну а карта обліку волокон — спеціальна програма, в якій ведеться облік кабельної мережі. Можна в будь-який момент з будь-якої точки зайти в систему, відкрити карту і переглянути всі запитання щодо волоконної мережі.

Якщо не телеком, то що

Жодного разу не замислювався над таким питанням. Думаю все тому, що відчуваю себе на своєму місці. І поки мені цікаво і далі розвиватися в цьому напрямку.

Розкажи про кращий проєкт або факап

Завжди запам'ятовуються тривалі проєкти. Часом можемо проводити по 2-3 дні на об'єкті. До таких завдань ми вже підготовлені, у нас є все необхідне: дані, обладнання, матеріали та інструменти. 


Що для тебе GigaTrans — опиши у 2-3 словах

GigaTrans — третина мого життя!

Яна Гнатюк — спеціаліст відділу обслуговування клієнтів 


Чим ти займаєшся в GigaTrans — опиши свій робочий день
Мій робочий день починається з перевірки пошти: дивлюся чи з'явилися нові запити за вечір, чи всі документи відправила, на всі питання відповіла. Тільки після цього зі спокійною душею переходжу до роботи над запитами клієнтів. Надіслати новий рахунок, перевірити заборгованість, зробити звірку — з цими питаннями вам точно до мене.

Також серед моїх завдань: створення актів виконаних робіт для клієнтів (а їх сьогодні вже більше тисячі), робота з дебіторською заборгованістю (або як ще називаю їх колекторські завдання), формування рахунків та відправка документів. Як ви зрозуміли, документів у нас у відділі багато. Так що працюємо в оточенні класної дружньої атмосфери, цікавих завдань і тонни паперів.
Скільки років ти працюєш у телекомі
У телекомі — це моя перша робота. До цього працювала помічником бухгалтера, економістом, далі була творчість. Тільки після потрапила в телеком-світ і ось вже більш як два роки є частиною команди GigaTrans.
Що тебе заряджає по життю і де черпаєш натхнення
Черпаю натхнення в першу чергу в сім'ї. А вона у нас велика: мама, бабуся, дідусь, хрещеник, сестри та це тільки початок списку. Ми завжди були близькі та для мене сім'я — головне джерело енергії. Тут тебе завжди чекають, підтримають і розділять з тобою як твої успіхи, так і невеликі невдачі. Також не уявляю життя без книг, друзів, творчості та подорожей.
Без чого не проходить жоден твій день в GigaTrans

Якщо не телеком, то що
Однозначно творчість і все, що з нею пов'язано. Мені близька сфера, де можна творити, а рамки при цьому встановлює тільки твоя уява.
Розкажи про кращий проєкт або факап
Робота з клієнтами завжди вимагає багато сил і енергії. Замовники різні, до кожного потрібно знайти свій підхід, по-своєму подати інформацію. Тому в нашій роботі часом трапляються непорозуміння з замовниками.

Пам'ятаю, був один клієнт, з яким виникла плутанина в оформленні документів. Довелося докласти зусилля всієї команди, провести справжнє "паперове розслідування", щоб виправити помилку. Але в такі моменти наш відділ працює як єдине ціле. Якщо потрібно сядемо і переберемо сотню актів, щоб знайти помилку — такі завдання зміцнюють командний дух. Сьогодні ставлюся до помилок простіше, адже розумію, що це лише чергова задача "із зірочкою", яку потрібно вирішити.
Що для тебе GigaTrans — опиши у 2-3 словах
Перше, що спадає на думку — згуртований колектив і атмосфера. Вважаю, що це дуже сильні сторони нашої компанії.
Улюблений фільм, виконавець, група, книга
Я великий фанат "Marvel" і Грут з "Вартових Галактики" мій улюблений персонаж. Напередодні Нового року переглядаю всі частини Гаррі Поттера — це вже моя традиція.

Улюблений виконавець — Монатік. Люблю суть, які він закладає у свої пісні.

Ну а якщо говорити про книги, то зазначила б "Різдвяну історію" Чарльза Діккенса. Вважаю її повчальною, адже вона розкриває головний сенс нашого життя.


Текст: Марія Мухіна

Фото: Тарас Удовенко

Написати нам

Від 2 до 500 симв.